Tuinverlichting

Maak van uw tuin een paradijs in de avond!

De tuin is belangrijk in ons leven, zodra de zon schijnt willen we erin gaan werken en genieten van het buitenleven. In deze maatschappij zijn we vaak druk en moeten we wel kunnen genieten van alle avonden die we vrij zijn. U kent het vast wel die lange warme zomeravonden lekker buiten zitten met vrienden onder het genot van een drankje. Om in deze avonden extra te genieten en sfeer te geven aan de tuin plaatsen we verlichting, op het terras, in de borders of aan de muren.

Welke verlichting moet ik kiezen

Stap 1: Laat een verlichtingsplan maken zodat u weet naar welk type lamp u moet zoeken.
Stap 2: Kies een tuinlamp die u mooi vindt en past bij de tuin en uw woning.
Stap 3: Zoek een erkend installateur voor uw verlichting of vraag uw huis elektricien voor aansluiting.

De keuze van uw tuinverlichting is afhankelijk van de tuin en het verlichtingsplan wat daarbij hoort. We kennen natuurlijk verschillende soorten lampen zoals grondspots, staander, lantaarn, wandverlichting, schijnwerpers en accessoires met verlichting. Alle soorten lampen zijn verkrijgbaar van diverse materialen zoals gecoat aluminium, roestvrijstaal, staal, cortenstaal, teakhout, glas, kunststof, hardsteen of combinatie hiervan.

Led of halogeen?

Bij sommige tuinverlichting armaturen is al bepaald wat voor soort lampen er moeten worden toegepast. Led verlichting heeft in veel gevallen vooraf al een vaste fitting of speciale aansluiting voor led lampen. Bij led is het lichteffect in de tuin vaak beperkt en minder fel, het kan zo zijn afhankelijk van de armatuur dat u meerdere punten aan tuinverlichting om deze reden moet plaatsen in de tuin. Overige fittingen zijn de GU10, E27, E14 (spaar)lampen. Met de wattage van een lamp kun je ook de kracht van het licht bepalen. In de tuin is bij gewone tuinverlichting een max. van 40Watt wel wenselijk en bij grondspots of schijnwerpers tussen 30 en 150watt.

Bij de aansluiting kan de tuinverlichting ook in verschillende groepen worden verdeeld, zodat niet altijd de gehele tuinverlichting aan hoeft, delen kunnen dan ook apart worden aangestuurd met een sensor of tijdklok. Indien je gebruik wilt maken van een dimmer moet er rekening gehouden worden met de lampen in de armatuur, niet alle lampen zijn dimbaar of zijn heel kostbaar. Een ander voordeel van de tuinverlichting in groepen op te delen is dat bij een storing in de tuinverlichting niet de gehele tuin zonder verlichting komt te zitten, en de storing makkelijker te traceren is.

Van Valderen heeft op dit moment de collectie verlichting van Royal Botania in het assortiment.

verlichting 2
Royal Botania Log 70 tuinlamp
Royal Botanica log W verlcihting
Valderen-Logo-ZWW

 

WINKEL/SHOWROOM

Hees 4e
5521 NV EERSEL

Tel: +31 (0)85- 1110301
E-mail: info[at]vanvalderen.nl

 

MAGAZIJN/AFHALEN

Hees 4
5521 NV EERSEL
Nederland

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag: gesloten
Dinsdag: op afspraak
Woensdag: 10.00 tot 17.30
Donderdag: 10.00 tot 17.30
Vrijdag: 10.00 tot 17.30
Zaterdag: 10.00-17.00

Betalen2

ONS VOLGEN? LEUK...

Valderen-Logo-ZWW

 

WINKEL/SHOWROOM

Hees 4e
5521 NV EERSEL

Tel: +31 (0)85- 1110301
E-mail: info@vanvalderen.nl

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag: gesloten
Dinsdag tot vrijdag: 10.00-17.30
Zaterdag: 10.00-17.00

 

Pinnen ja graag_valderen

Protense webdesign

 

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur


SLUIT
CLOSE