Royal Botania ninix ligbed
Royal Botanica Vita eettafel
vlechtwerk Mazaix Lounge

Royal Botania

Historie

Royal Botania directie Kris Van Puyvelde en Frank Boschman, de directie ontmoette elkaar voor het eerst op de universiteit van Antwerpen tijdens de studie om ingenieur te worden. Enkele jaren later in 1992, kwamen ze elkaar weer tegen en besloten ze om samen een bedrijf te starten dat zich bezig hield met het importeren van teak meubelen uit Indonesië. Ze ontdekten al snel dat de producten die daar vandaan kwam van slechte kwaliteit is en de stijl veelal alleen koloniaal was.

Ze besloten dat ze betere ontwerpen konden maken en wilde tevens de kwaliteit van het meubilair verbeteren. Binnen afzienbare tijd werd het bedrijf met de naam Royal Botania opgericht. Een zinspeling op zowel de natuurlijke schoonheid van botanische tuinen en de bijbehorende “royal class” meubels die zouden worden geproduceerd.

Aanvankelijk was de focus van Royal Botania om een uitstekende kwaliteit met een verfrissende ontwerp te combineren in meubels gemaakt van teakhout. Later zijn er allerlei combinaties van materialen zoals teak met aluminium, RVS, vlechtwerk, glass en ceramisch aan toegevoegd.

Royal Botania zal uw verblijf buiten voorzien van een moderne en uiterst elegante uitstraling. De in harmonie ontworpen collecties van Royal Botania tuinmeubelen zullen uw buitenleven uiterst aangenaam maken.

Royal Botania werkt met verfijnde materialen

Teakhout is een houtsoort uit Zuidoost-Azië, die van plantages op o.a. Java, Indonesië, gehaald wordt. Teak is uiterst bestand  tegen de verschillende weersomstandigheden in ons klimaat, zonder dat het hout hiervoor behandeld moet worden en slecht een paar keer per jaar goed schoongemaakt moeten worden. Naast teak zijn er allerlei nieuwe materialen geïntroduceerd om de mogelijkheden tot nieuwe designs van Royal Botania tuinmeubelen te optimaliseren. Royal Botania maakt tegenwoordig ook gebruik van materialen zoals roestvast staal, aluminium en kunststof vlechtwerk glas en ceramische materiaal voor blad op tafels.