Tuinverlichting

Maak van uw tuin een paradijs in de avond!

De tuin is belangrijk in ons leven, zodra de zon schijnt ga je erin aan het werk en genieten we van het buitenleven. In deze maatschappij zijn we ook druk en moeten we genieten van alle avonden die we vrij zijn. U kent het vast wel die warme lange zomeravonden lekker buiten zitten met vrienden onder het genot van een glaasje. Om in deze avonden extra te genieten van de tuin plaatsen we verlichting in de tuin, in de borders of aan de muren van onze tuin.

Welke verlichting moet ik kiezen

Stap 1: Laat een verlichtingsplan maken zo weet u welke soort lampen u moet zoeken.
Stap 2: Kies een tuinlamp die u mooi vindt en past bij de tuin en uw woning.
Stap 3: Zoek een erkend installateur voor uw verlichting of vraag uw huis elektricien voor aansluiting.

De keuze van uw tuinverlichting is afhankelijk van de tuin en het verlichtingsplan wat daarbij hoort. We kennen natuurlijk verschillende soorten lampen zoals grondspots, staander, lantaarn, wandverlichting, schijnwerpers en accessoires met verlichting. Alle soorten lampen zijn verkrijgbaar van diversen materialen zoals gecoat aluminium, roestvrijstaal, staal, cortenstaal, teakhout, glas, kunststof, hardsteen of combinatie hiervan.

Led of halogeen?

Bij sommige tuinverlichting armaturen is al voorbestemt wat voor soort lampen u hiervoor moet gebruik. Led verlichting heeft in veel gevallen vooraf al een vaste fitting of speciale aansluiting voor led lampen. Bij led is de lichteffect in de tuin vaak beperkt en minder fel, het kan zo zijn afhankelijk van de armatuur dat u meerdere punten aan tuinverlichting om deze reden moet plaatsen in de tuin. Overige fittingen zijn de GU10, E27, E14 (spaar)lampen. Met de wattage van een lamp kun je ook de kracht van het licht nog bepalen, in de tuin is bij gewone tuinverlichting een max. van 40Watt wel wenselijk en bij grondspots of schijnwerpers tussen 30 en 150watt.

Bij de aansluiting kan de tuinverlichting ook in verschillende groepen worden verdeeld zodat niet altijd de gehele tuinverlichting aan hoeft, delen kunnen dan ook apart worden aangestuurd met een sensor, tijdklok. Indien je gebruik wilt maken van een dimmer hoe dan rekening met de lampen in de armatuur, niet alle lampen zijn dimbaar of zijn heel kostbaar. Een ander voordeel van de tuinverlichting in groepen op te delen is dat bij een storing in de tuinverlichting niet de gehele tuin zonder verlichting komt te zitten, en de storing makkelijker te traceren is.

Van Valderen heeft op dit moment de collectie van Royal Botania in het assortiment. Tuinverlichting maakt geen deel uit van onze basis collectie waardoor wij u uitsluitend via de catalogus informatie kunnen informeren.

verlichting 2
Royal Botania Log 70 tuinlamp
Royal Botanica log W verlcihting

 

Showroom

Hees 4e, 5521 NV EERSEL
Tel: +31 (0)85- 1110301
Mail: info@vanvalderen.nl

 

Logistiek/magazijn

Hees 4
5521 NV EERSEL
Nederland

 

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur

 

Pinnen

Protense zeer klein

 

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur


Protense zeer klein